VBV solidair met Pensioenactie

Brandweer Vrijwilligers zijn mensen die naast hun activiteiten bij de brandweer, meestal een ander hoofdberoep hebben; bijvoorbeeld lerares, postbode, metselaar, verpleegkundige, automonteur of loodgieter. Ze staan naast hun werk midden in de samenleving, altijd klaar om hun medeburgers in nood te helpen en offeren daar een groot deel van hun vrije tijd voor op.

Hoewel er bij Brandweer Vrijwilligers geen directe relatie ligt tussen hun activiteiten voor de brandweer en pensioenregelingen, krijgen we er allemaal, op enig moment, mee te maken en is het in ieders belang om gezond de AOW- gerechtigde leeftijd te halen.

Omdat we als VBV ook onderdeel uitmaken van de Coalitie voor Veiligheid zijn we solidair met de veiligheidssectoren, die op 18 maart as. gaan actievoeren voor een fatsoenlijk pensioen op het Malieveld in Den Haag. Werknemers van de politie, douane, defensie, ambulance en vele andere sectoren zullen deze dag op verschillende manieren hun ongenoegen uiten tegen het pensioenbeleid van het kabinet.