Laat meer zien wat de VBV doet

Arthur de Wit is al negen jaar vrijwilliger. In deze tijd is hij bij verschillende veiligheidsregio’s vrijwilliger geweest. Momenteel is hij manschap en chauffeur bij de brandweer in Wilnis. In het dagelijks leven werkt hij als senior manager bij een Internationale bank.

Hoe ken je de VBV?

“Ik kende de VBV wel van naam, maar ik had er geen beeld bij. Tot ik in gesprek kwam met Marcel Dokter die me precies uitlegde wat de VBV allemaal doet voor brandweervrijwilligers. Toen ben ik
ook direct lid geworden, dat is nu zo’n drie jaar geleden.”

Waarom ben je lid van de VBV?

“Ik ben lid geworden omdat ik las wat zij publiceren. Ze nemen deel aan allerlei discussies en overleggen om de belangen van de brandweervrijwilligers te waarborgen of te verbeteren. Dat is niet altijd zichtbaar, maar het is uitermate belangrijk dat de brandweervrijwilligers vertegenwoordigd worden in dit soort discussies.”

Tip van Arthur

“Laat meer zien waar de VBV mee bezig is!”