Op dit moment heeft elke brandweerman en – vrouw in Nederland de gelegenheid om te vertellen hoe hij / zij vindt dat het gaat bij de brandweer. Het wordt nu aan u gevraagd en ik wil u verzoeken om daar alstublieft aan mee te doen want uw mening telt!
In dit belevingsonderzoek wordt u gevraagd hoe u vindt dat de brandweer zich ontwikkelt. Gaan we de goede kant op of juist niet? Hoe denkt u over opkomsttijden en voertuigbezetting? Is schaalvergroting goed voor de brandweer?  Is de leiding bij de brandweer “in touch” met de werkvloer? Is het PPMO een keuring die aansluit bij de werkzaamheden die u bij de brandweer moet doen? Is er voldoende aandacht voor schoon werken?
Als u er een half uurtje voor gaat zitten dan bent u klaar en dan heeft u laten weten hoe u denkt over uw prachtige werk dat hoog wordt gewaardeerd door de samenleving. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in één landelijke rapportage. Daarnaast ontvangt elke brandweerregio een eigen regionale rapportage. De resultaten gaan ook naar de minister van Veiligheid en Justitie die daarmee de Tweede Kamer informeert over de beleving van de brandweermensen in ons land.
Het mooie van dit onderzoek is dat alle repressieve brandweerlieden (beroeps én vrijwillig), de vakbonden, de Vakvereniging  Brandweer Vrijwilligers, de Raad Brandweercommandanten en de bestuurders de handen ineen hebben geslagen om samen inzicht te krijgen in de beleving van het repressieve brandweerpersoneel. Echt een onderzoek van ons en door ons.

Dus doe mee!

 

Marcel Dokter