Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) discrimineert niet door bij de brandweertraplooptest één norm te gebruiken ongeacht het geslacht en/of leeftijd, aldus het College voor de rechten van de mens. Helder en duidelijk. (lees hier het oordeel)

Jammer voor Jorien en veel andere Vrijwilligers die meer maatwerk willen in plaats van een voor ieder geldende norm. Wij van de VBV hebben Jorien hierin gesteund. Zoals wij velen steunen in rechtszaken, procedures enz. Dagelijks werk! Ons daarbij terdege realiserend dat dit een gevoelige kwestie is binnen de brandweer. Ook hadden wij zeker oor voor de aangehaalde argumenten van tegenstanders van keuring differentiatie. Iets wat bij onze keten collega’s van de politie al vele jaren gemeengoed is overigens.

We zijn wel geschrokken van sommige reacties naar ons: “Die potten moeten niet zeuren’ en ‘zeikwijven in de overgang’ zijn uiterst onfatsoenlijk en grievend. Ook hier nog wel ‘wat werk’ denken wij in dat kader. De PPMO blijft onze bijzondere attentie hebben en zullen ook blijven strijden voor landelijke eenheid. Daarnaast voor een betere test waar volgens ons bijvoorbeeld een hartfilmpje een standaard moet zijn. Wij schakelen nog even over in de vakantiemodus om daarna weer uitgerust er voor jullie te zijn. Er is nog genoeg te doen in Brandwerend Nederland.