Het is ons een genoegen u te melden dat Twan Langenhuizen bereid is gevonden toe te treden tot het bestuur van de VBV. Twan zal vanaf heden de bestuursbijeenkomsten bijwonen en bij de volgende Algemene Ledenvergadering door het bestuur worden voorgedragen als kandidaat bestuurslid van onze vakvereniging. Hij stelt zich hier alvast aan u voor.

TwanMijn naam is Twan Langenhuizen, ben 52 jaar oud en woon in Julianadorp. Mijn brandweervrijwilligers-carrière is in 1984 begonnen in het Brabantse Nistelrode. Komende “ vanuit de rangen” heb ik de kans gekregen door te stromen naar een bevelvoerdersfunctie, waarna ik in 2000 ben overgestapt naar de vrijwillige brandweer Uden. In de periode 2001-2003 ben ik als Brandmeester bij de (toen nog) Regionale Brandweer Noord-Oost Noord-Brabant werkzaam geweest. In de periode 2003- tot december 2009 ben ik verbonden geweest aan het brandweerkorps van Grave , waarvan een aantal jaren als commandant. In 2010 ben ik overgestapt naar het Commando der Zeestrijdkrachten/Koninklijke Marine als commandant van de bedrijfsbrandweer.

De reden dat ik graag een bijdrage aan de VBV lever is dat ik vind dat deze vakvereniging een belangrijke bijdrage levert in het behartigen van de belangen van de Nederlandse brandweervrijwilliger. Een georganiseerd kritisch tegengeluid is belangrijk in een omgeving waarbij er, vanwege de regionalisering, beduidend meer afstand is tussen ‘ de vloer’ en “ de leiding”. De VBV zorgt hiervoor, zodat de geluiden, belangen en aandachtpunten van en voor de mensen die het ‘ rode product’ op straat zetten gehoord en bewaakt blijven.