TwenteBrandweer Twente zet zich in voor de gehele Twentse samenleving. Het verzorgingsgebied telt ruim 626.000 inwoners, verdeeld over 14 Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. 
In Twente staan in totaal 31 kazernes waar 1050 mensen dag en nacht paraat staan om iedereen in nood te helpen; 300 beroeps en 750 vrijwilligers.

Regionaal platform

Het regionaal platform Twente zet zich in voor het behartigen van de belangen van Brandweer Vrijwilligers in de regio. Dat kunnen wij niet alleen. Daarom rekenen wij  ook op jouw steun. Die steun kun jij leveren door lid te worden van onze vereniging, maar ook door actief mee te denken en mee te doen met het bestuur.

Het is belangrijk dat er een eenduidig stem te horen is over wat wij als Brandweer Vrijwilligers belangrijk vinden.  Hebt u opmerkingen of besteden wij (nog) niet voldoende aandacht aan een bepaald onderwerp? Neem dan contact met ons op. Op die manier werken wij samen aan een betere brandweer.

Ondernemingsraad

De VBV is met 5 personen vertegenwoordigd in de OR en het GO van Twente.

Maurice Winkel (OR)
Harry Baas (OR en GO)
Karel Fruhling (OR)
Peter de Vries (vice voorzitter) (OR en GO)