Je staat er niet alleen voor!
(Waarom Jeroen lid werd van de VBV)

Jeroen Ensink is zes jaar vrijwilliger bij de brandweer in Losser. Eerst als brandwacht en sinds zes maanden als bevelvoerder.  Hij werd 1,5 jaar geleden lid van de VBV. In het dagelijks leven is Jeroen bedrijfsleider bij een evenementenbedrijf.

Hoe ken je de VBV?

“Peter de Vries attendeerde mij jaren geleden op het bestaan van de VBV en vroeg of ik belangstelling had voor een bestuursfunctie. Ik ben me erin gaan verdiepen, maar had er op dat moment in mijn leven geen tijd voor. Ik spreek ook Harry Baas regelmatig. Hij vertelde dan over wat de VBV achter de schermen doet voor de vrijwilligers. Dat was en is veel.”

Waarom ben je lid van de VBV?

“Zij behartigen de belangen van de brandweervrijwilliger. Ik zie de VBV als een soort vakbond. Je merkt er meestal niets van, maar het is een geruststellend gevoel dat mensen op de achtergrond bezig zijn met jóuw belangen. Hier in Twente zijn er gevallen van vrijwilligers die ziek werden of schade opliepen en door de logheid van het apparaat in de kou bleven staan. Als lid van de VBV sta je er in dergelijke gevallen niet alleen voor, dat vind ik een geruststellende gedachte.”

Als tip voor de VBV zegt Jeroen: “Wellicht is het mogelijk per regio een ambassadeur van de VBV in de OR te hebben. En een nieuwsbrief zou meer mensen op de hoogte brengen van waar de VBV mee bezig is.”